Välj en sida

Jag blev ombedd att skriva ett inlägg om passande fåtöljer för jul imorse. Jag blir alltid sentimental och melankolisk när jag tänker på julfåtöljer eftersom att det känns som att det bara var igår när min pappa hade köpt hem en Kensington från Artwood. Vi var alla så sanslöst exalterade när han kom hem med den. Jag menar, farsan var golvläggare. Att köpa en fåtölj som en Kensington var nästan som att käka guld, fast bekvämare. 

Stolen var med oss i flera år, till den tragiskt gick bort i en personolycka som involverade flera barn och det olycksamma behandlandet av fåtöljen som en studsmatta. Jag minns när jag åkte igenom det högkvalitativa äkta svarta lädret som en trubbig spjutspets och nådde benmärgen på stolen samtidigt som att min far reducerades till tårar. Han tog mig tätt intill honom och viskade långsamt i mitt högra öra att hans själ hade blivit amputerad och att han nu tappat sin känsla av odödlighet, att han kände döden runt sig, krypandes runt varje hörn.

Jag försökte till och med uppmuntra honom, få honom att se det goda i livet, genom att köpa ännu en fåtölj till honom från Artwood, en Goslar. En fullkomligt magisk fåtölj i vintage läder. Farsan log lätt, men sa att trots att det är en fåtölj från Artwood så är det inte samma sak. Här gick han in i en lång monolog om hur Kensington-fåtöljen hade blivit en del av honom, att han hellre hade sågat av sig sitt högra ben än att tappa sin älskade julfåtölj. Jag förstod honom, men ville ändå att han skulle prova den. Allting kan förändras, påpekade jag för honom.

Motvilligt går han med på det och sätter sig i fåtöljen. Han kryper sakta ner i den, lutar sig bakåt och efter några sekunder säger han åt mig med gråten i halsen:

Att vara otrogen har aldrig känts så bra.