Välj en sida

Klockan är 16.00. Det knackar på ytterdörren. Titta; det är vintern som kommer med tidig solnedgång och vinterdepression. I Sverige faller vi ofta offer för tanken att livet händer två månader av tolv, och när vintern rullar runt så stänger vi in oss i våra hem, kollar Netflix och dricker varm choklad till att sommaren är tillbaka igen.

Okej, nu var det inte riktigt det här jag skulle prata om. Jag skulle prata om hur du bäst vårdar dina utemöbler. Men scenariot ovan är hur det är för välvårdade utemöbler. De ligger gömda i förrådet så att vädret inte ska tära sönder dem och för att de ska förbli lika snygga som de alltid varit. Sen kommer de fram fyra månader om året och blir påminda att de faktiskt uppskattas av oss, att vi faktiskt bryr oss om och älskar våra utemöbler. Vi vill bara deras bästa.

Det är faktiskt så att det bästa du kan göra för att vårda och förebygga skador på dina utemöbler är att ställa in dem i gott förvar under vintern.

Under vintern är det även ett mycket gott tillfälle för förebyggande vård för utemöblerna för att förbereda dem för sommarsäsongen. Denna Wood Protector är en personlig favorit för omskötsel av mina utemöbler eftersom den ökar träets livslängd samtidigt som den är framtagen med miljöanpassad nanoteknik. Med hjälp av den miljöanpassade nanotekniken skyddar den träet mot vattenskador och fuktskador. 

Jag brukar även använda mig av Kinesisk träolja som tränger in otroligt djupt och ger träet väldigt bra vattenavvisning samt motarbetar bland annat mögel och sprickbildning. För mina teakmöbler brukar jag använda mig av Teak Shield Golden Care för att jag tycker det är det smidigaste sättet att underhålla dem.